Share

Το KES College ανακοινώνει την Αξιολόγηση – Πιστοποίηση του Νέου – καινοτόμου Πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων / Bachelor of Arts in Business Management

Το ποσοστό των θέσεων εργασίας που απαιτούν προχωρημένες δεξιότητες στην οικονομία αυξάνεται, και η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους με τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την έκθεση του CEDEFOP [Cedefop (2020). Πρόβλεψη δεξιοτήτων 2020: Κύπρος], ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας για τα έτη 2018-2030 θα είναι οι επιχειρηματικές και άλλες υπηρεσίες με ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 2,4%.

Ένα άλλο ενδιαφέρον βασικό γεγονός σε αυτή την έκθεση, είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αναμένονται ως 35.000 συνολικές θέσεις εργασίας 2018 – 2030, ενώ το 52% των συνολικών θέσεων εργασίας (έως το 2030) θα απαιτεί υψηλό επίπεδο προσόντων.

H προσφορά πολύ μορφωμένων ατόμων έχει ζωτική σημασία για την οικονομική ευημερία της Ευρώπης ως σύνολο. Οι απόφοιτοι ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι αυτοί που κυρίως θα παρέχουν τις διαχειριστικές δεξιότητες, το επιστημονικό και καλλιτεχνικό ταλέντο και την απαραίτητη τεχνογνωσία για την πρόοδο της Ευρώπης στα πλαίσια της αναπτυσσόμενης ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης.

Ανταποκρινόμενοι σε μια αλλαγή που συνεχώς επιταχύνεται, στο KES College, σχεδιάσαμε ένα Νέο – Καινοτόμο Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο 4ετές Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Management) που οδηγεί στην απόκτηση Πτυχίου (Bachelor of Arts), με δυνατότητα προσφοράς του επιλέγοντας γλώσσα παρακολούθησης είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά.
Πρόκειται για ένα μοναδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, βασισμένο στις δεξιότητες που κατέδειξε το World Economic Forum’s 16 future – focused skill set και που έχουν υιοθετήσει οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και αποσκοπεί στο να προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα διοίκησης και επιχειρείν, δημιουργώντας τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη επαγγελματική ευελιξία.

Οι φοιτητές του 4ετούς προγράμματος σπουδών «οικοδομούν» και «κατακτούν» τις 6 κορυφαίες ικανότητες της επαγγελματικής ελίτ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων:

• Στρατηγική
• Ηγεσία
• Ανάλυση
• Επιρροή
• Προσαρμογή και
• Επίλυση Προβλημάτων

Επίσης, παρέχει μια πλατφόρμα στους φοιτητές, για να αναπτύξουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχία στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι εκτός από την παροχή των βασικών στοιχείων μάθησης της διοίκησης επιχειρήσεων, το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε βασικά σύνολα δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας ανάλυσης και αξιολόγησης των τρεχόντων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σε παγκόσμιο περιβάλλον.

Καλύπτοντας όλες τις θεμελιώδεις λειτουργίες των επιχειρήσεων, όπως το Μάρκετινγκ, τη Λογιστική, την Οργανωτική Συμπεριφορά και τα Χρηματοοικονομικά, το 4ετές αυτό πρόγραμμα, έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ένα παραδοσιακό πρόγραμμα σπουδών Διοίκησης και προετοιμάζει τους φοιτητές του για τις συνεχείς αλλαγές στον επιχειρηματικό κόσμο. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά. Συμμετέχουν στην επίλυση προβλημάτων σε «πραγματικές συνθήκες», τα οποία δοκιμάζουν τις ικανότητές τους, αντλούν από τις γνώσεις τους, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία καθώς και την πρωτοτυπία στην εξεύρεση λύσεων.

Με σύνθημα «σε έναν κόσμο γεμάτο μάνατζερ, γίνε ο ηγέτης», φιλοδοξούμε μέσα από αυτό το 4ετές πρόγραμμα σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων να αναπτύξουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες και συμπεριφορές που απαιτούνται από τους μελλοντικούς – με κοινωνικό αντίκτυπο – ηγέτες.

Οι εγγραφές στο Νέο Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων / Business Management (4 έτη, Πτυχίο)» του KES College συνεχίζονται μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του κολλεγίου στο τηλέφωνο 22875737 ή στο https://www.kescollege.ac.cy/programmata-spoudon/sxoli-spoudon-dioikisis-epixeiriseon/business-management-bachelor.