Share

Κι όμως, το Ice Bucket Challenge δούλεψε

Το Ice Bucket Challenge αποτελεί αναπόφευκτα σημείο αναφοράς για το έτος 2014, αφού κυριάρχησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καμπάνια, που ενθάρρυνε εκατομμύρια κόσμου να ρίξει πάνω του ένα κουβά με κρύο νερό, συγκέντρωσε αρκετά χρήματα για να βοηθήσει στο να γίνει μια σημαντική επιστημονική πρόοδος, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Παθόντων ALS.
Μέσα από την τεράστια εκστρατεία, που καθοδηγήθηκε από τα ίδια τα social media, 17 εκατομμύρια άνθρωποι ανέβασαν βίντεο στο διαδίκτυο, ενώ, είδαμε διάσημους από τον Bill Gates, μέχρι τον Steph Curry να βρέχονται για καλό σκοπό.
Η ασθένεια επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη και επιδεινώνεται σταδιακά.
Μέσα σε οκτώ εβδομάδες ποσό 115 εκατ. δολαρίων (104,5 εκατ. ευρώ) δόθηκε στον Σύνδεσμο Παθόντων ALS. Συνολικά 67% του ποσού έχει προωθηθεί για τις έρευνες, που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση θεραπειών, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό Σύνδεσμο.
Ένα εκατομμύριο δολάρια (περίπου 910,000 ευρώ) δόθηκε στο MinE, ένα πρότζεκ του Πανεπιστημίου Massachusetts Medical School, που κατάφερε να εντοπίσει γονίδιο, υπεύθυνο για την εκφυλιστική ασθένεια.
Ο εντοπισμός του γονιδίου που ονομάζεται NEK1 , δίνει ελπίδες στους επιστήμονες, αφού τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία.
Πρόκειται για το τρίτο γονίδιο που συνδέεται με την ασθένεια και που ανακαλύφθηκε χάρη στα χρήματα, που συλλέχθηκαν από το Ice Bucket Challenge, σύμφωνα με την οργάνωση.
Η πικρή αλήθεια για την ALS
Παρά το γεγονός, ότι η καμπάνια δέχτηκε κριτική για την σπατάλη νερού και χαρακτηρίστηκε ως σλακταβισμός (τεμπέλικος ακτιβισμός), πολλοί ήταν αυτοί, που είδαν το Ice Bucket Challenge ως μια καμπάνια από μια κοινότητα που ενήργησε με πάθος.
Πηγή: CNN