Share

Γυμνάζεσαι και υποφέρεις από «αθλητικές κακώσεις»; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Δυστυχώς πολλές από εμάς πηγαίνουμε σε γυμναστήρια όπου κανένας δεν ελέγχει την άσκηση που κάνουμε, κανένας δεν φροντίζει να την κάνουμε σωστά ή να την προσαρμόσει στις δικές μας ανάγκες.

Και σε τι οδηγεί όλο αυτό;
Στην κατακόρυφη αύξηση των κακώσεων, που ναι μεν ονομάζονται “αθλητικές” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφορούν μόνο αθλητές.

Οι κακώσεις αυτές αφορούν στο μυοσκελετικό μας σύστημα και διακρίνονται σε κακώσεις:
1. Των αρθρικών θυλάκων και συνδέσμων των αρθρώσεων
2. Των τενόντων των μυών και των ίδιων των μυών
3. Των ενδαρθρικών συνδέσμων και άλλων ενδαρθρικών ανατομικών σχηματισμών
4. Των οστών
Στις δύο πρώτες κατηγορίες οι τραυματισμοί είναι οι συχνότεροι στους απλά αθλούμενους, όπως εμείς.

Ο αρθρικός θύλακος αποτελεί το σταθεροποιητικό επικάλυμμα όλων των αρθρώσεων. Φέρει αγγεία και νεύρα, και στην εξωτερική επιφάνειά του εφάπτονται διάφοροι σύνδεσμοι και τένοντες.

Οι αρθρικοί σύνδεσμοι είναι ισχυρά ινοελαστικά μόρια που στερεά συγκρατούν τα αρθρωμένα οστά. Φέρουν αγγεία και νεύρα, το δε τρισδιάστατο σχήμα τους διαμορφώνεται ανάλογα με τη σταθεροποιητική τους λειτουργία.

Οι τένοντες των μυών αποτελούνται από την ίδια βασικά δομή με τα ανωτέρω. Το σχήμα τους στον χώρο καθορίζεται, όπως και των συνδέσμων, από την κίνηση που προκαλούν, όταν συσπάται ο μυς που ανήκουν.

Οι σκελετικοί μύες αποτελούνται από γραμμωτές μυϊκές ίνες, περιτονίες, αγγεία και νεύρα και συσπώμενοι κινούν, μέσω των τενόντων τους τα οστά στα οποία και καταλήγουν.

Οι τραυματισμοί διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
1. Διάταση (Strain) 2. Διάστρεμμα (Sprain) 3. Ρήξη, μερική ή πλήρης

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Ανάλογα με το είδος της κάκωσης, η συνήθης κλινική εικόνα είναι: ο πόνος, το οίδημα, άμεσο ή εμφανιζόμενο σταδιακά, παραμόρφωση της περιοχής, με πιθανή αλλαγή χρώματος του δέρματος, αδυναμία κίνησης, μικρότερη ή μεγαλύτερη, της εμπλεκόμενης ανατομικής περιοχής.

Τι πρέπει να κάνω άμεσα;
Άμεση και σωστή εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων, αποφόρτιση της περιοχής, ανάρτηση ή ακινητοποίησή της μέχρι να γίνει ο απαιτούμενος κλινικοεργαστηριακός έλεγχος.

Τι να κάνω για να μην το ξαναπάθω;
1. Καταρχάς, να πας σε ένα καλό γυμναστήριο, όπου ειδικοί εκπαιδευτές θα φροντίζουν να κάνεις σωστά τις ασκήσεις σου.
2. Και να φροντίσεις για τη διατροφική σου επάρκεια μέσα από τροφές, ειδικά πιστοποιημένα συμπληρώματα όπως η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη, οι διάφοροι τύποι κολλαγόνου, κλπ.

Ρώτησε τον φαρμακοποιό σου για τα:

Osteoflex με Hyaluronic Acid:
Ενισχυμένη Θεραπεία για ευλύγιστες αρθρώσεις και συνδετικούς ιστούς. Ειδική σύνθεση για ενισχυμένη θεραπεία και συντήρηση για 3 μήνες. Γλυκοζαμίνη + Χονδροϊτίνη με Υαλουρονικό οξύ & Vitamin C. Osteoflex cream Συνδυαστική Δράση Γλυκοζαμίνη + Χονδροϊτίνη & Αρωματικά Έλαια. Ανακουφίζει από πόνους, φλεγμονές, πρηξίματα.

Osteoflex Θεραπεία Γλυκοζαμίνη + Χονδροϊτίνη + Vitamin C + Μαγγάνιο + Κουρκουμάς:
Το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί σε αυτή τη σύνθεση, συστήνεται για θεραπεία και συντήρηση για τουλάχιστον 2 μήνες. Ιδανικό για τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, πόνο στην άρθρωση, ακαμψία και πρήξιμο.

Osteoflex Plus Πρόληψη και Συντήρηση:
Προλαμβάνει τη φθορά και διατηρεί την ευλυγισία.
Επί πόνου, θεραπεία τουλάχιστον για 1 μήνα.
Περιέχει επιπλέον κολλαγόνο και MSM (Αντιφλεγμονώδη + Χονδροϊτίνη + Γλυκοζαμίνη).

 

Πηγή: faysbook