Share

Εσωτερικές σκέψεις και λόγια ψυχής – Δώσε την μάχη σου ζήσε, χαμογέλα!

κωσταντιναΤης Κωσταντίνας Κώστα**

Λένε ότι είναι δύσκολο να μεταφέρεις τι νιώθει η ψυχή, ο εσωτερικός σου κόσμος πάνω σε ένα άψυχο χαρτί.

Αναρωτιέσαι από πού πηγάζει το προφίλ σου; Πιστεύω από την προσωπικότητα σου… αλλά αυτό δεν είναι σε έγκαιρη πηγή καταγραμμένο.

Πολλά βιβλία/ άρθρα/ λεξικά γράφουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχεις αυτοπεποίθηση για να προχωρήσεις;

Ποιος όμως θα αποφανθεί ότι αυτό είναι που χρειάζεται ο άνθρωπος να κάνει απότομα άνοδο για να δει τον κόσμο από τους ουρανούς.

Εάν τα ΠΡΕΠΕΙ είναι υποχρέωση εγώ λέω να αποφασίσω να τα διαγράψω και να τα αντικαθιστώ με το ερώτημα «Ποιες θα ήθελα να είναι οι δημιουργίες των επιτυχιών μου σε αυτή την ζωή;»

Η ζωή είναι ρητό.  Το ρητό θέλει ερμηνεία για να διεξαχθεί σωστά.  Μια χώρα εμπεριέχει πολλές οδούς.  Όμως ποιος ξέρει αν θα τις διασχίσεις όλες;  Μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός εάν αποφασίσει να τολμήσει.

Όλα είναι σου λέει είναι δυνατά εάν υπάρχει αγάπη.  Πρέπει να καταλάβεις ότι εσύ είσαι η αγάπη!!

Όταν έχουμε τους ανθρώπους δίπλα μας προτιμάμε τις πλείστες φορές να δείχνουμε άνθρωποι με εγωισμό κι όταν διατάξει ο Θεός να τον ζητήσει στην Βασιλεία του θυμόμαστε ότι ήταν κάτι δυνατό για εμάς.  Ευτυχώς ή Δυστυχώς η ζωή δεν είναι μενού για να τακτοποιήσεις πότε θα είναι ή πότε θα σου έχει τελειώσει.  Εάν δεν ανοίξεις το στόμα σου να μιλήσεις για όλα όσα νιώθεις μην κρίνεις τον Θεό ότι είναι άδικος.

Το αντίθετο είναι η σιωπή..

…η σιωπή της απόλυτης αρμονίας που επικοινωνούν οι σκέψεις της πνευματικότητας σας….

…..έχω αναλογιστεί πολλές φορές κοιτάζοντας το σκοτάδι για το πώς έχει περάσει η ζωή μου μέχρι τώρα που σας γράφω!!

Το να γράφεις καταθέτεις υποσχέσεις.

** Προσπάθησε τις υποσχέσεις που δίνεις να τις τηρείς γιατί για ένα άτομο μπορεί να είναι όλη του η ζωή.  Μπορεί για τους περισσότερους η αξία για την ύπαρξη των κοινωνικών σχέσεων να είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.  Αν προσφερθείς να την καταστρέψεις μπορεί να το πιστοποιήσεις σαν «κοινωνική απόσυρση».

!! αυτά ακούγονται σαν ψιλά γράμματα αλλά όταν ωριμάσεις θα καταλάβεις ότι η ηχώ της ερμηνείας αυτών των φράσεων ίσως να είναι προσωπικές στιγμές από την ΖΩΗ.

Έχω την τύχη να δουλεύω με ανθρώπους.  Δεν τους βλέπω σαν μηχανές αλλά σαν ψυχές.  Δεν προσπαθώ να τους οδηγήσω αλλά να τα βοηθήσω να γίνουν ενεργά μέλη των υποχρεώσεων, των ευθυνών, των δικαιωμάτων τους.

ΖΗΣΕ!! ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΟΥ!!! ΑΓΑΠΗΣΕ!! ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΟΜΠΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Το πιό πάνω άρθρο, θα ήθελα να το αφιερώσω, σε 10 πολύ αγαπητά μου πρόσωπα :

Χριστος Αντωνιου, Γιωργος Ορφανιδης, Παναγιωτης Αλαμπριτης, Αικατερινη Λαμπρινου, Θεανω Χριστοδουλου Μαυρομουστακη Βερονικα Νικολαου, Ευτυχια Αναστασιου, Αννα Στεφανιδου, Αντρη Γρηγοριου

Leave a Comment