Share

Μόνο με σκληρή δουλεία πετυχαίνεις τους στόχους σου!!!

Καλεσμένος στην εκπομπή noise sport  ήταν ο τερματοφύλακας του Αποέλ Αντρέας Παρασκευά ο οποίος απάντησε για το παρόν και το μέλλον του στο ποδόσφαιρο.

Κάποιοι τερματοφύλακες προτιμούν να αγωνίζονται σε μικρές ομάδες για να δείχνουν όλο και περισσότερο της δεξιότητες τους. Εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να δείξεις το τι αξίζεις στο Αποέλ;

Εντάξει ότι είμαι μέρος της ομάδας του Αποέλ στα 19 μου χρόνια είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Αλλά το να παίζουν σε μικρές ομάδες οι Κύπριοι τερματοφύλακες είναι κάτι πιο θετικό από το να μην αγωνίζονται.

 

Ίσως ο τερματοφύλακας να είναι και η θέση που σε ένα λάθος θα δεχθεί την περισσότερη και το πιο πιθανόν την χειρότερη κριτική. Είσαι από τους χαρακτήρες που μια κακή κριτική θα την χρησιμοποιήσουν ως βελτίωση η από τους ανθρώπους που θα τους πάρει ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά από κάτω;

Όχι, έτυχε πάρα πολλές η κριτική από κακές στιγμές αλλά αν θέλεις να πετύχεις αυτά σε κάνουν πιο δυνατό. Σε πεισμώνουν στην ουσία να βελτιωθείς σε αυτό που έχεις κάνει λάθος για να μην το ξανακάνεις. Οι κριτικές και τα σχόλια είναι δεδομένα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις.

 

Την κριτική την έχεις δεκτή από τον κόσμο ή από τους συμπαίχτες σου;

Από όλους, όταν κάνεις λάθος ή κριτική  έρχεται Από παντού. Είναι δεδομένο γιατί είναι κάτι που γίνεται την συγκεκριμένη ώρα.

 

Εσύ είσαι από τους ανθρώπους που κρίνεις τους συμπαίχτες σου;

Ναι, σίγουρα είναι ένας τρόπος για να βελτιωθείς.

 

Τι στόχους έχεις ;  Υλοποίησες κάποιον στόχο σου;

Πάντα ήθελα να παίζω στο Αποέλ από μικρός. Ήρθε φέτος, δεν εφησυχάζουμε με κάτι, για την νέα χρονιά οι στόχοι είναι οι ίδιοι.

 

Άρα, συνεχίζεις και την νέα χρονιά στο Αποέλ;

Όχι, τα πάντα είναι ανοιχτά.

 

Το τέλος της φετινής σεζόν σε βρήκε πρωταθλητή με την ομάδα του Αποέλ στα 19 σου χρόνια. Πιστεύεις ότι αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα πρωταρχικό βήμα μιας σπουδαίας καριέρας;

Αυτό δεν το γνωρίζω είναι η αλήθεια, ότι και να γίνει θα έρθει από μόνο του.

 

Μετά την Εθνική Ελπίδων θα ήθελες να ενταχθείς στην Εθνική Κύπρου;

Κάθε Κύπριος ποδοσφαιριστής θα ήθελε να ενταχθεί στην Εθνική Κύπρου, είναι μεγάλη τιμή για όλους μας.

 

Πιστεύεις ότι πλέον δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίχτες από τις ακαδημίες ;

Πιστεύω όχι όσο θα θέλαμε, αλλά σιγά σιγά θα αλλάξει αυτή η νοοτροπία, εντάξει είναι αδύνατον να αγωνίζονται όλοι οι Κύπριοι σε όλες τις ομάδες, αλλά τουλάχιστον να αυξάνεται ο αριθμός των Κύπριων ποδοσφαιριστών στις ομάδες.

 

Βλέπουμε ότι το ποσοστό συμμετοχών κυπρίων ποδοσφαιριστών στο εγχώριο πρωτάθλημα μας έχει αυξηθεί. Πως νιώθεις που είσαι και εσύ μέρος αυτού του ποσοστού;

Εντάξει, 3 παιχνίδια δεν είναι πολλά, πιστεύω πως οι παίκτες από πιο μικρές ομάδες που έχουν ανεβάσει το ποσοστό. Στις ομάδες της πρώτης εξάδας οι Κύπριοι ήταν ελάχιστη, σε σύγκριση με τις ομάδες της δεύτερης εξάδας που ειδικά τα τελευταία παιχνίδια ήταν γεμάτες με Κύπριους ποδοσφαιριστές.

 

Πώς ένιωσες όταν τελικά κατάφερες να υλοποιήσεις τον στόχο σου και να αγωνιστής στην πρώτη ομάδα του Αποέλ;

Εντάξει, ήμουν από μωρό στις ακαδημίες του Αποέλ , από το 2011, προπονούμουν ήδη  ενάμιση χρόνο με την πρώτη ομάδα και μετά από κάποιες συγκυρίες ήρθε η ευκαιρία μου να παίξω. Σίγουρα του χρόνου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα πιστεύω.

 

Όταν ήρθα οι συγκυρίες για να παίξεις ένιωσες ότι ήσουν έτοιμος;

Ναι, εννοείται.

 

Ποία ήταν η χειρότερη σου στιγμή που αντιμετώπισες μέχρι τώρα στο Αποέλ;

Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο να μου έτυχε στο Αποέλ τα τελευταία χρόνια.

 

Αν συνεχίσεις στο Αποέλ την ερχόμενη σεζόν είσαι διευθετημένος να διεκδικήσεις την βασική θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδα σου;

Νομίζω, δεν είναι κάτι που μπορώ να πω. Είναι λογικό ότι έχεις να κάνεις με δύο πιο έμπειρους τερματοφύλακες και η ευκαιρία θα έρθει κάτω από συγκυρίες και σκληρή δουλεία. Δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω εγώ.

 

Μιλάς συνέχεια για συγκυρίες είσαι άνθρωπος που πιστεύεις στην μοίρα;

Ναι, ότι είναι να γίνει θα γίνει αυτό πιστεύω. Όλα θα έρθουν από μόνα τους.

 

Στις περισσότερες αναρτήσεις σου βλέπουμε σχεδόν πάντα μια παρέα με εσένα, των Αντρέα Μακρή και των μηνά Αντωνίου. Είναι οι συμπαίχτες σου που έχεις έλθεις πιο κοντά;

Ναι, από την πρώτη μέρα που ήρθαν φέτος στο Αποέλ. Είμαστε κάθε μέρα μαζί είναι δύο παιδία που δέθηκα περισσότερο μαζί τους και γενικά είναι δύο πολλοί καλή ποδοσφαιριστές και δύο καλή άνθρωποι.

 

Πιστεύεις ότι δεθήκατε γιατί είστε κοντά σε ηλικία;

Όχι, μόνο αυτό δεν θα το έλεγα αλλά ο τρόπος που ζούμε και σκεφτόμαστε είναι σχεδόν ο ίδιος.

 

Τι συμβολίζει ο αριθμός της φανέλα σου;

Το 98 είναι η χρονιά που γεννήθηκα.

 

Θα έπαιρνες μεταγραφή στο εξωτερικό;

Ναι γιατί όχι.

 

Μια ομάδα του εξωτερικού δεν σημαίνει πάντοτε ότι είναι καλύτερη από μια κυπριακή και ειδικά από το Αποέλ που τα τελευταία χρόνια έγραψε σπουδαία ιστορία στην Ευρώπη. Πια θα ήταν τα κριτήρια σου για να επιλέξεις την μεταγραφή σου στο εξωτερικό;

Με προϋπόθεση ότι θα αγωνιζόμουν. Και να έχω συμμετοχή.

 

Το χρηματικό κομμάτι;

Εντάξει, είμαι σε ηλικία που το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να παίξω.

 

Αφού στο Αποέλ δεν έχεις αρκετές συμμετοχές σε μια πρόταση στο εξωτερικό στην οποία θα αγωνιζόσουν περισσότερο θα την αποδεχόσουν;

Ναι

 

Θα αγωνιζόσουν σε άλλη κυπριακή ομάδα;

Ναι, γιατί όχι.

 

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδία που μας ακούν που έχουν ως στόχο να γίνουν ποδοσφαιριστές;

Υπομονή και δουλεία.

 

Εσύ νιώθεις ότι έφτασες σε αυτό το σημείο λόγω της δουλείας σε γυμναστήρια και προπονήσεις;

Σίγουρα, για να πετύχεις κάτι θέλεις πολλές θυσίες, γενικά στην ζωή σου. Όπως σου είχα αναφέρει και πριν η δουλεία και η υπομονή είναι τα πιο σημαντικά.

 

Αν μπορούσες να πάρεις τον χρόνο πίσω θα προτιμούσες κάτι άλλο που στερήθηκες παρά το ποδόσφαιρο;

Όχι, δεν έχω μετανιώσει για κάτι.

 

Ευχαριστούμε τον Αντρέα Παρασκευά για τον χρόνο που μας χάρισε να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Του ευχόμαστε να υλοποιήσει τους στόχους του όποιοι και αν είναι αυτή.

Από την συνέντευξη στο noise radio με τον Σταύρο Γιάγκου και την Κατερίνα Γεωργίου.