Share

Ομόνοια: Άρχισε η ενίσχυση..

Ο Μαμαντού Καντέ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ανακοινώθηκε από την Ομόνοια και πολύ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Άλλωστε οι «πράσινοι» είναι πιθανό να προχωρήσουν στην απόκτηση τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστών.

Ο προγραμματισμός κινείται σε γρήγορους ρυθμούς, διότι ο Πάμπος Χριστοδούλου ξέρει τι θέλει, εντόπισε ποδοσφαιριστές με τους οποίους βρίσκονται σε επαφές και δεν θα αργήσουν οι νέες ανακοινώσεις. Αυτή θα είναι η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Κύπριος τεχνικός -το έχει αποδείξει άλλωστε τις προηγούμενες χρονιές- είναι ικανός να φέρει άμεσα αποτελέσματα, διότι συνήθως οι επιλογές του είναι σωστές και προσεγμένες. Σε αυτό ποντάρουν όλοι στην Ομόνοια – ότι, δηλαδή, με την παρουσία του Κύπριου τεχνικού η ομάδα θα γίνει ξανά ισχυρή, όπως τη θέλει κι ο κόσμος της.
Ποιος είναι ο Καντέ 
Όσον αφορά στο πρώτο απόκτημα της Ομόνοιας, τον 26χρονο διεθνή ακραίο αμυντικό Μαμαντού Καντέ, κατάγεται από τη Γουινέα-Μπισάου και είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου. Αγωνίστηκε το 2016 στην α΄ κατηγορία Πορτογαλίας, με τα χρώματα της Τοντέλα. Προηγουμένως έπαιξε σε Πορτιμονένσε (2014-2016 / β΄ Πορτογαλίας), Βιντεότον (2013-2014 / α΄ Ουγγαρίας), Άβες (2011-2013 / β΄ Πορτογαλίας) και Ντεζέμπρο (2008-2011 / γ΄ κατηγορία Πορτογαλίας). Αγωνίστηκε 14 φορές με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, ενώ συμμετείχε στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.
Χριστοφή και Ντάρμπισαϊαρ
Εξελίξεις όμως θα έχουμε και με την επέκταση των συμβολαίων δυο πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών. Η Ομόνοια συμφώνησε σε όλα με τον Δημήτρη Χριστοφή και αναμένεται στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί η συμφωνία, ενώ όλα συνηγορούν ότι το ίδιο θα γίνει και με τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Είναι δυο ποδοσφαιριστές άλλωστε στους οποίους ποντάρει πάρα πολλά η Ομόνοια ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού το έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να σηκώσουν την ομάδα στους ώμους τους.
Πιάνει δουλειά ο Παπαϊωάννου 
Από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Μάκη Παπαϊωάννου από τη Νέα Σαλαμίνα, είναι πλέον ζήτημα χρόνου να ανακοινωθεί από την Ομόνοια στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Άλλωστε αυτή η απόφαση επικυρώθηκε στην πρόσφατη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου.  Ουσιαστικά θα έχει ρόλο στις αποφάσεις που θα παίρνονται για την ενίσχυση, ενώ θα αξιολογεί ποδοσφαιριστές που θα είναι υποψήφιοι για ένταξη στην ομάδα. Παράλληλα, θα είναι υπεύθυνός για την ομαλή λειτουργία της ομάδας και να επιλύει τα προβλήματα που θα προκύπτουν.