-
Ενίσχυση συνεργασίας KES College και Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου - 16/06/2022
-
Διεξαγωγή Διαδικτυακού Σεμιναρίου (Webinar) από το KES COLLEGE: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σακχαρώδους Διαβήτη: Γνώσεις και Στάσεις» - 06/06/2022
-
Διαδικτυακό σεμινάριο KES College: Γνωρίζω το δέρμα μου – Προστατεύομαι από τον καρκίνο του δέρματος - 25/05/2022
-
Έρευνα Προγραμμάτων Σπουδών Αισθητικής του KES College: Οι επιπτώσεις της πανδημίας (Covid – 19) στη λειτουργία των Ινστιτούτων Αισθητικής στην Κύπρο - 25/05/2022
-
Συμμετοχή KES College σε φιλανθρωπικό Fashion Show του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου - 23/05/2022
-
KES College & Ogilvy Cyprus: Χρυσό βραβείο στα Cyprus Digital Marketing Awards 2021 - 23/05/2022
-
Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - 19/05/2022
-
Διαδικτυακό Σεμινάριο KES College: Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σακχαρώδους Διαβήτη: Γνώσεις και Στάσεις - 18/05/2022
-
KES College: Βράβευση προγραμμάτων σπουδών Εφοδιαστική/Logistics - 13/05/2022
-
Εθελοντική συμμετοχή των φοιτητριών Αισθητικής του KES COLLEGE σε εκδήλωση για ενίσχυση του Αντιαναιμικού Συνδέσμου Κύπρου - 27/04/2022
Τι θα συμβεί στον εγκέφαλό σας αν σταματήσετε να κοιτάτε το κινητό σας τη νύχτα
24/08/2021
H δραστηριότητα του εγκεφάλου όταν κοιμόμαστε έχει ταξινομηθεί σε τέσσερα διαφορετικά στάδια και τη φάση “REM του ύπνου.
Το στάδιο 1 του ύπνου ονομάζεται και “εισαγωγή στον ύπνο”, αποτελεί τη μεταβατική φάση από την εγρήγορση στον ύπνο. Το Στάδιο 2 του ύπνου είναι η επίσημη “έναρξη του ύπνου”. Σε αυτό, υπάρχει μια περαιτέρω επιβράδυνση του εγκεφάλου και της μυϊκής δραστηριότητας. Τα στάδια 1 και 2 χαρακτηρίζονται ως ελαφρύς ύπνος.
Το στάδιο 3 και 4 του ύπνου χαρακτηρίζεται ως “ύπνος των βραδέων κυμάτων”. Στο στάδιο αυτό, η εγκεφαλική και η μυϊκή δραστηριότητα μειώνονται σημαντικά.
Και τέλος η φάση “REM του ύπνου”, είναι η ώρα του ύπνου που βλέπουμε όνειρα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM ο εγκέφαλος είναι πολύ δραστήριος εν αντιθέσει με τους μύες του σώματος που έχουν παραλύσει, με εξαίρεση την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες που κινούν τους οφθαλμούς.
Όμως τι ακριβώς θα συμβεί στον εγκέφαλό μας όταν σταματήσουμε να κοιτάμε το κινητό μας πριν κοιμηθούμε;
Εάν σταματήσετε να κοιτάτε το κινητό σας πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να καταλήξετε να κοιμάστε πιο πολλές ώρες τη νύχτα, καθώς έχετε περιορίσει τους περισπασμούς. Ο εγκέφαλος σας θα χαλαρώσει και θα μπει πιο εύκολα στη φάση “REM του ύπνου”. Επίσης η αποφυγή του φωτός της οθόνης το βράδυ θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στους κιρκάδιους σας ρυθμούς.
3 τρόποι για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας να ξεκουραστεί επαρκώς
Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσει. Το δέλεαρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα είναι πάντα ισχυρό, αλλά είναι σημαντικό να αφήσετε το τηλέφωνό σας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κοιμηθείτε. Γενικά, είναι καλό να έχετε λίγο χρόνο για ησυχία και σκέψη πριν σβήσετε τα φώτα για να κοιμηθείτε. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ο εγκέφαλός σας να ξεκινήσει να σκέφτεται την ώρα που θέλετε να χαλαρώσετε.
Κάντε το υπνοδωμάτιο έναν χώρο χωρίς οθόνες. Εάν το χέρι σας τείνει να περιπλανιέται προς το τηλέφωνό σας στη μέση της νύχτας, μια λύση θα ήταν να κρατήσετε τη συσκευή σε μια περιοχή που είναι μακριά από το κρεβάτι σας. Αυτό ισχύει και τους υπολογιστές και την τηλεόραση.
Βρείτε ένα υποκατάστατο. Αντικαταστήστε το Instagram με πιο φιλικές προς τον ύπνο δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση και ο διαλογισμός. Επίσης εάν θέλετε να βάλετε χαλαρωτική μουσική στο κινητό, ρυθμίστε την να απενεργοποιείται αυτόματα, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να κοιτάξετε το τηλέφωνό σας πριν κοιμηθείτε.
Πηγή: jenny.gr