Share

Κώστας Πρίγκιπας: ‘’Στο πρώτο μου standup-comedy ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί!’’

 

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Πρίγκιπας στον Μιχάλη Τίκκο, όπου μίλησαν για την τηλεόραση, τον Λούη Πατσαλίδη, την Ομόνοια και Πολλά άλλα…

πρινψε

Όταν ξεκινούσες τα βίντεο σου σε Youtube και Facebook  πίστευες πώς θα είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία;

Κανένας δεν πιστεύει πως θα έχει τόση επιτυχία, όπως ούτε εγώ πίστευα πως θα είχα με τα βίντεο μου στο Facebook . Έρχεται όμως  μία στιγμή που θες να βρεις νερό σε αυτό που κάνεις, δηλαδή εγώ όταν έκανα το πρώτο μου βίντεο πήρα 50 like και συνέχισα να φτίαχνω νέα. Συγκεκριμένα ξεκίνησα με κείμενα αλλά αυτό δεν τραβούσε τον κόσμο, με αποτέλεσμα να συνεχίσω με βίντεο επειδή ο κόσμος ζει μια γρήγορη ζωή και δεν έχει ώρα να διαβάζει σελίδες ολόκληρες, αλλα θέλει να βλέπει βίντεο και να ξεκουράζετε με κάτι το οποίο είναι εύκολο, γρήγορο για να τον κάνει χαρούμενο.

 

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να αφήσεις μια σίγουρη δουλεία όπως του καθηγητή και να αφοσιωθείς στην τηλεόραση, όπου είναι γνωστό πώς τώρα δεν είναι και οι καλύτερες συγκυρίες;

Είμαι της άποψης όσο σίγουρη φαίνεται η δουλειά σου τόσο δύσκολο είναι. Είδαμε τι έγινε στην Λαίικη Τράπεζα, στην Ελλάδα με τους δημοσίους υπαλλήλους που είχαν σίγουρη δουλεία. Το να κάνεις συνέχεια κάτι δύσκολο  και να βάζεις το μυαλό σου να σκέφτεται έχει αποτέλεσμα  διότι όταν έρθει μια φάση και τα πράγματα είναι δύσκολα εσύ ήσουν ήδη μέσα στα δύσκολα και θα αντεπεξέλθεις καλύτερα. Άλλα επέλεξα πάνω από όλα να γίνω standup comedy γιατί είναι αυτό που με κάνει να είμαι χαρούμενος από το να κάνω μια φαινομενικά σίγουρη δουλειά.

ςςς

 

Στα standup comedy σου σε βλέπουμε συχνά να αναφέρνεις τα ονόματα των παιδιών σου και της γυναίκας σου. Πιστεύεις πώς  είναι αυτό το μυστικό της επιτυχίας σου προσεγγίζοντας τον μέσο Κύπριο;

 

Στην κωμωδία και στο δράμα προσπαθείς να κάνεις τον άλλο να ταυτιστεί μαζί σου και να κάνεις αυτό ακριβώς που ζει στην ζωή του. Πρέπει να του κάνεις για παράδειγμα αναπαράσταση τον τρόπο συμπεριφοράς των κύπριων γυναικών.  Επίσης να βάλεις ένα happy end στο τέλος το οποίο πρέπει  να κάνειςτον τηλεθεατή να γελάσει, για παράδειγμα ένα ανέκδοτο χωρίς  αστείο τέλος  χάνει  την ουσία του. Έτσι και εγώ συνδυάζω την δική μου Κυπριακή οικογένεια και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

 

Η κυπριακή τηλεόραση σύμφωνα με πολλούς τηλεθεατές έχει πάρει τηνκατιούσα. Η άποψη σου είναι πώς πρέπει να έχουμε περισσότερο σάτιρα ή δράμα στην Κυπριακή τηλεόραση;

 

Στην τηλεόραση ψάχνουμε κάτι Κυπριακό. Αν γίνει μια δραματική σειρά θα πρέπει να ανταγωνιστούμε τις  ξένες δημοφιλείς σειρές. Τώρα ο Κύπριος έχει τα δορυφορικά κανάλια και οπού έχει περισσότερες επιλογές να δει και από το εξωτερικό και ξέρει να κρίνει πιο σωστά. Δεν είμαστε όπως πριν 30 χρόνια που ήταν μονό το ΡΙΚ και βλέπαμε 1 κανάλι, τώρα  πλέον τα κανάλια είναι χιλιάδες ανά το παγκόσμιο. το κυπριακό κοινό  που   βλέπει κυπριακή τηλεόραση είναι τα άτομα που δεν έχουν άλλες επιλογές πλην των  κυπριακών, γιατί δεν έχουν πρόσβαση για να δουν άλλες αξιόλογες ξένες παραγωγές. Αλλά στην Κύπρό γίνονται και κατα διαστήματα καλές παραγωγές.

 

Τώρα που έχει ξεκινήσει η εκπομπή σου πολλοί άρχισαν να σε συγκρίνουν με τον Λούη Πατσαλίδη. Σε ενοχλεί αυτή η σύγκριση;

Όχι μονό δεν με ενοχλεί, άλλα ο Λούης θα βοηθήσει την κατάσταση. Αν υπάρχει μονοπώλιο στη τηλεόραση δεν είναι καλό για κανέναν, επειδή ο κόσμος ακόμα δεν ξέρει τι είναι το σταντ απ κομεντί. Αν δει 1-2 εκπομπές θα του αρέσει, γιατί τώρα ξεκινά ο κόσμος να αντιλαμβάνεται τι είναι το standup-comedy. Η σύγκριση αυτή με βοηθά πολύ γιατί μαθαίνω από τα λάθη μου. Η δική μου εκπομπή είναι πιο διαφορετική από αυτή του Λούη, γιατί επικεντρώνετε περισσότερο στα λάθη του και τα σατιρίζει. Εγώ κάνω άλλο είδος σάτιρας.

 

Στην εκπομπής σου έχεις μςςία νέα ενότητα, τον ANGELO  ποιού ήταν αυτή η πρωτοποριακή ιδέα;

Εδώ και χρόνια σκεφτόμουν πως αν έκανα δική μου εκπομπή θα πρόσθετα μια ενότητα σαν του  ANGELO. Πριν χρόνια που έβλεπα μια αμερικάνικη εκπομπή είδα κάτι παρόμοιο με έναν Κινέζο να προσπαθεί  να μιλήσει Αγγλικά χωρίς να τα καταφέρνει, και αυτό μου άρεσε. Αυτή η ενότητα ήταν για μια φορά στην εκπομπή, άλλα τελικά άρεσε στον κόσμο και την άφησα σε κάθε εκπομπή.

 

Θα σκεφτόσουν ποτέ τον εαυτό σου σε ένα άλλο είδος εκπομπής εκτός  night show ή ακόμα και ως ηθοποιός;

Καταρχάς πρέπει να ανταγωνιστής κάτι που εσύ έχεις ένα πλεονέκτημα. Αρπούμε εμάς τους κύπριους δεν μας ανταγωνίζεται κανένας, θα ήθελα να έκανα κάτι που να με έκφραζε καθώς θα ήμουν ο εαυτός μου. Αλλά δεν θα έκανα ποτέ κάτι το οποίο δεν θα ήταν σαν αυτά που μου αρέσουν εμένα ή ακόμα κάτι που να ήταν σωστά δουλεμένο και να αρέσει πρώτα σε εμένα και μετά στον τηλεθεατή.

 

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τα standup comedy , αλλά τους τρομάζει η αποτυχία.

Την πρώτη φορά που έκανα standup-comedy ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Πρώτη φορά ενοιωσα έτσι στη ζωή μου. Στο πρώτο σου standup είναι το πιο δύσκολο γιατί 50-60 άτομα σιωπηλά σε περιμένουν να πεις κάτι για να γελάσουν. Με το που άρχισα το πρώτο λεπτό έλεγα μέσα μου φύγε -φύγε. Αν κάνεις το πρώτο σου standup τα επόμενα είναι εύκολα. Απλά μετά πρέπει να γράφεις συνέχεια θέματα που σε απασχολούν και πρέπει να διαβάζεις βιβλία.

 

Πώς φαντάζεσαι τον  εαυτό σου , την οικογένεια σου και την Ομόνοια σε 10 χρόνια;

Σε 10 χρόνια θα είμαι 48 χρονών και  θα έχω πάρα πολλά λεφτά να ζήσω την ζωή μου για  ακόμα ένα χρόνο. Η κόρη μου θα είναι 15 και θα μου ζητά συνέχεια λεφτά, ο γιος μου θα προσπαθεί να ρίξει κοπέλες αλλά δεν θα έχει ιδέα πώς να τα καταφέρει. Για την Ομόνοια έχω να πω πως σε 10 χρόνια θα πάει πολύ καλά γιατί το Αποέλ θα πέσει πολύ, επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι ένας κύκλος που γυρίζει.