Share

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ

Η πρώτη Κυπρία γυναίκα μηχανικός αεροπλάνων!

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ*

Είναι μόλις 25 ετών. Εντούτοις η Κωνσταντίνα Μιλτιάδου κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να εργάζεται ως μηχανικός αεροπλάνων. Στην συνέντευξη που ακολουθεί, η ίδια μας μιλά για την απόφαση της να ασχοληθεί με τα αεροπλάνα, αν υπήρξαν στιγμές που βίωσε το ρατσισμό επειδή είναι γυναίκα αλλά και πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να εργάζεται ως μηχανικός αεροπλάνων, σε ένα επάγγελμα που μέχρι στιγμής περικλειόταν από άνδρες.

Σε πολλά επαγγέλματα που στο παρελθόν θεωρούσαμε ότι είναι ανδροκρατούμενα έχουν επιλέξει να εργάζονται γυναίκες. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι και αυτό της Κωνσταντίνας. Ένα κορίτσι γεμάτο φιλοδοξίες και όνειρα που με πείσμα και αφοσίωση σε αυτό που ήθελε από μικρή, αυτή τη στιγμή έφτασε να εργάζεται επαγγελματικά ως μηχανικός αεροπλάνων.

Γιατί επέλεξες να γίνεις μηχανικός αεροπλάνων;

Το επάγγελμα αυτό ήταν κάτι που ήθελα από μικρή, από τη Δευτέρα γυμνασίου. Από τότε, είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στα αεροπλάνα, μου κινούσαν το ενδιαφέρον και είχα μια ανεξήγητη επιθυμία να θέλω να τα φτιάξω ακόμη και να τα επεξεργαστώ.

Όλο αυτό πήγαζε από κάπου, ίσως από μια ταινία που παρακολούθησες ή ακόμη από κάποιοπρόσωπο στην οικογένεια σου που είχε επαφή με αεροπλάνα;

Ο πατέρας μου είχε μια έμμεση σχέση με αεροπλάνα αφο ύπαλαιότερα εργαζόταν σε αεροπορική εταιρία, έτσι βλέποντας τον πατέρα μου να περιβάλλεται από αεροπλάναεπέλεξα να γίνωμηχανικόςαεροπλάνων.

Συνήθως τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία δεν σκέφτονται ποιο επάγγελμα να ακολουθήσουν. Αντίθετα, εσύ ήξερες τι ήθελες και το ακλούθησες. Κάποια στιγμή, δεν σκέφτηκες να αλλάξεις γνώμη;

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αλλάξω γνώμη. Ο χαρακτήρας μου και η προσωπικότητα μου δεν μου επιτρέπουν να αλλάζω γνώμες.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένα παιδί για να ακολουθήσει το επάγγελμα του μηχανικού αεροπλάνων;

Αρχικά πρέπει να του αρέσουν τα αεροπλάνα, να έχει μια έλξη σε αυτά και να μην επιλέξει το επάγγελμα απλώς και μόνο επειδή πιστεύει ότι θα έχει ένα καλό μισθό. Είναι ένα επάγγελμα αρκετά απαιτητικό και μόνο ένας άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά τα αεροπλάνα μπορεί να αντεπεξέλθει. Δεν είναι όμορφο για κανένα, πόσο μάλλον για ένα μηχανικό αεροπλάνων να κάνει κάτι που δεν του αρέσει.

Τι ακριβώς είναι το επάγγελμα του μηχανικού αεροπλάνων; Θα ήθελα να μου περιγράψεις μια μέρα της Κωνσταντίνας στη δουλειά.

Αρχικά πηγαίνεις στην αίθουσα αναμονής των αεροπλάνων και περιμένεις να προσγειωθούν ώστε να τους γίνει ο κατάλληλος έλεγχος. Στη συνέχεια οδηγούμαστε στο πιλοτήριο και συζητούμε μαζί με τους πιλότους εάν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα εν ώρα πτήσης. Αν συνέβη κάτι τέτοιο, προβαίνουμε στον απαραίτητο έλεγχο ώστε το αεροπλάνο να είναι έτοιμο  για να ταξιδέψει χωρίς καθυστέρηση.

Πόσοδύσκολο είναι για μια γυναίκα να δουλεύει ως μηχανικός αεροπλάνων;

Δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα. Αυτό πέρασε από το μυαλό μου όταν ήμουν σε πιο νεαρή ηλικία. Εντούτοις με την πάροδο των χρόνων και από τη μέχρι στιγμής εμπειρία μου από το επάγγελμα, πιστεύω πως η σωματική μου κατάσταση είναι αρκετ άκαλή για να μπορώ να ανταπεξέλθω στο επάγγελμα  αυτό.

Ψυχολογικά είναι δύσκολο για μια γυναίκα?

Σήμερα που μιλάμε και με την τριβή μου στο επάγγελμα μπορώ να σου πω πως αν δεν σου αρέσει δεν θα μπορείς να αντεπεξέλθεις σωστά, διότι θα καταλήξει ένα αγχωτικό επάγγελμα τόσο για σένα όσο και για τη σωματική σου κατάσταση.

Είσαι η μοναδική Κυπρία γυναίκα μηχανικός αεροπλάνων;

Είμαι η πρώτη Κυπριά γυναίκα μηχανικός αεροπλάνων. Όσο γνωρίζω υπάρχουν ακόμα δυο, τρεις γυναίκες που έχουν εισέλθει πρόσφατα στο επάγγελμα αυτό. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη αφού για ακόμα μια φορά οι γυναίκες τολμούν και ρισκάρουν σε σχέση με τα παλαιοτέρα χρόνια.

Μέχρι σήμερα ήταν ένας ανδροκρατούμενος χώρος. Εσύ πώς το ένιωσες;

Αυτό το γνώριζα από την αρχή ότι επρόκειτο για έναν ανδροκρατούμενο χώρο ωστόσο δεν με εμπόδισε να κυνηγήσω το όνειρο μου.

Έχεις νιώσει ποτέ μειονεκτικά επειδή είσαι γυναίκα;

Ναι, συγκεκριμένα θυμάμαι ένα περιστατικό αρκετά χρόνια πίσω, όταν πήγαμε με το πανεπιστήμιο μου να κάνουμε την πρακτική μας σε μια εταιρία. Εκεί συνάντησα κάποιους άντρες οι οποίοι μου είπαν πως δεν είναι σωστό για μια γυναίκα να εργάζεται στο χώρο αυτό και πως δεν έχω την σωματική κατάσταση να αντεπεξέλθω σε κάτι τέτοιο. Τους απάντησα πως μπορεί οι γυναίκες να μην έχουν την ίδια σωματική κατάσταση με τους άνδρες αλλά πιστεύω στις δικές μου δυνάμεις. Τώρα, όσο αφορά την Κύπρο, με το που άρχισα να εργάζομαι στο επάγγελμα οι συνάδελφοι μου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και μου έδωσαν συγχαρητήρια που επέλεξα ένα τέτοιο επάγγελμα ασχέτως αν είμαι γυναίκα.

Ποια ήταν η αντίδραση των γονιών σου όταν άκουσαν για την απόφασή σου;

Ο πατέρας μου, όταν του το ανακοίνωσα, έπαθε ένα μικρό σοκ και στη συνεχεία μου έδωσε την εναλλακτική λύση να γίνω πιλότος αντί μηχανικός αεροπλάνων. Εντούτοις αφού το συζητήσαμε και αφού είδε ότι επέμενα να γίνω μηχανικός αεροπλάνων δεν έφερε αντίρρηση. Η μητέρα μου τώρα, θέλω να σου πω πως προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν φύγω για σπουδές, να μου αλλάξει γνώμη αλλά ήμουνα ανένδοτη.

Αν δεν ήσουν μηχανικός αεροπλάνων ποιο επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Δεν είχα ποτέ μια δεύτερη επιλογή αφού ήμουν ξετρελαμένη από νεαρή ηλικία με τα αεροπλάνα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όμως, ίσως να ασχολούμουν με το aviation aeronautical που είναι περισσότερο για μοντελισμό αεροπλάνων.

*Τριτοετής φοιτητής Δημοσιογραφίας με Δημόσιες Σχέσεις