Share

Καλλίστη Μπερτάχα:Το YouTube δεν είναι δουλειά για εμένα…!

Στέλνω στην Καλλίστη μυνημα αν μπορεί να κάνουμε συνέντευξη και μόλις της το πρότεινα και απευθείας δέχθηκε.Καλλίστη Μπερτάχα η νεαρή YouTuber μιλάει για όλα και για όλους. Απολαύστε την συνέντευξη και μάθετε πολλά πράγματα για την ίδια.

-Πως αποφάσισες να ανοίξεις δικό σου κανάλι στο YouTube σε νεαρή ηλικία?

Άρχισα να βλέπω YouTube κυρίως νωρίς στα  εφηβικά μου χρόνια όπου είχε αρχίσει να γίνεται και δημοφιλές. Με την αδερφή μου κάναμε σχέδια για δικό μας κανάλι όταν ήμουν μόνο 13 τα οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Το ίδιο συνέβη και με την κολλητή μου φίλη όταν ήμασταν 15 χρόνων. Άνοιξα το κανάλι ώστε να δημοσιεύω τα αυτοσχέδια βιντεάκια που έφτιαχνα από συναντήσεις των fan διαφόρων καλλιτεχνών που γίνονταν στην πόλη μου. (meetups)  Στη συνέχεια πήρα μέρος σε ένα βίντεο του καλύτερου μου φίλου (Κώστας Καρκάρης) για το δικό του κανάλι. Μου άρεσε η επαφή με την κάμερα από την πρώτη στιγμή χωρίς αμφιβολία, οπότε αποφάσισα να συνδυάσω το ενδιαφέρον μου για το editting και το φακό και να αρχίσω να δημιουργώ βίντεο δικής μου παραγωγής.

-Τα παιδιά στο σχολείο μόλις έμαθαν πως έχεις κανάλι στο YouTube πως σε αντιμετώπιζαν?

Ειχα μόλις μπει στο λύκειο οπότε η πλειοψηφία των νέων ατόμων που γνώρισα το συνδύασαν αμέσως με εμένα, και ήταν αρκετά υποστηρικτικοί και τους κίνησε το ενδιαφέρον. Σε γενικές γραμμές αρκετά άτομα από το σχολείο μου και την τάξη μου το αντιμετώπισαν σαν κάτι φυσιολογικό, χωρίς να γίνεται πολλή βαβούρα και να θεωρείται κάτι αξιοπερίεργο. Φυσικά και υπήρχε το ποσοστό των ατόμων όπου κορόιδευαν, το θεωρούσαν “άκυρο” και “cringe”, ή πολύ απλά τους κακοφάνηκε το γεγονός ότι είδα αρχίσει να αποκτώ ένα Α αριθμό συνδρομητών.

-Ποια YouTuber σε επηρέασε για να ανοίξεις το δικό σου κανάλι? 

Σίγουρα η MyLifeAsEva. Θυμάμαι χαρακτηριστικά είχα δει ένα βίντεο της και είχα πει “κι εγώ θέλω να το κάνω αυτό”. Ήταν μεγάλη πηγή έμπνευσης, ο τρόπος που έκανε μοντάζ, τα χρώματα, η μουσική και παρακολουθώντας τη δουλειά της η επιθυμία μου να δημιουργήσω κι εγώ δικό μου υλικό μεγάλωνε.

-Πόσο εύκολη είναι η ζωή μιας Youtuber?( ιδέες για βίντεο, edit) 

Είναι πάντα ανάλογα το άτομο. Δεν επιλέγουν όλοι να αφοσιώνονται το ίδιο και δεν έχουν όλοι τον ίδιο πήχη. Εννοώ ότι, ανάλογα τα standards που έχει ένα κανάλι, θα επηρεάζει και ανάλογα την ζωη-καθημερινότητα του ατόμου. Εγώ προσωπικά, ειδικά αυτή την περίοδο, λειτουργώ με βάση τον ελεύθερο μου χρόνο και την διάθεση μου. Καταγράφω τις ιδέες μου ή ζητάω από το κοινό και επίσης προσπαθώ να έχω μια ομοιομορφία στις αναρτήσεις παρόλο που δεν ασχολούμαι με ένα συγκεκριμένο τομέα. Το να βρεθεί μια ιδέα είναι σχετικά απλό, αυτό που απαιτεί έμπνευση είναι να την κάνεις δικιά σου αυτή την ιδέα, να βγει κάτι δημιουργικό όπου και σε αντιπροσωπεύει. Σημαντικό για εμένα είναι να έχω τη κατάλληλη διάθεση και όρεξη να δουλέψω, έτσι πολλές φορές το υλικό μου είναι προσαρμοσμένο στην δική μου ψυχική διάθεση. Έπειτα, το πιο απαιτητικό και χρονοβόρο είναι το edit. Χρειάζονται αρκετές ώρες τις περισσότερες φορές για να βγει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα, τον οποίο προσπαθώ να “ξεκλέβω” από το αρκετά πιεσμένο πρόγραμμα μου λόγω μαθητικών υποχρεώσεων.

-Τι θα έλεγες στα νεαρά παιδιά που θέλουν να ανοίξουν κανάλι στο YouTube αλλά ντρέπονται για την γνώμη τον άλλον?

Τους παροτρύνω όλους να τολμήσουν. Να πάρουν όλη την καλή τους διάθεση και όρεξη για δημιουργία και να ξεκινήσουν χωρίς δισταγμούς. Να έχουν όμως και αρκετά γερό στομάχι. Διότι είναι γεγονός πως υπάρχει αδιανόητη κακία εκεί έξω, ότι και να κάνεις, όσο καλός και να είσαι, αρνητικά σχόλια είτε εικονικά είτε στην πραγματικότητα θα υπάρχουν πάντα. Η συμβουλή μου προς αυτά τα παιδιά είναι να μην τους βάζει κάτω η γνώμη των άλλων και να κάνουν αυτό που θέλουν και να προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη! Θέλει προσπάθεια και υπομονή μεχρι  να καταλάβεις ότι στην τελική τα σχόλια και οι γνώμες δεν θα πρέπει να έχουν επιρροή πάνω σου!

-Είναι μια δουλειά με ένα σταθερό μισθό?

Για εμένα προσωπικά όχι, σε καμία περίπτωση, αφού στην φάση που είμαι δεν θεωρώ το YouTube επάγγελμα. Υπό άλλες συνθήκες και σε πιο ανεβασμένο επίπεδο, ναι, θεωρώ ότι μπορεί να  είναι μια δουλειά με σταθερό μισθό.

-Έκανες και ένα βίντεο στο κανάλι σου για την εμπειρία σου στην σειρά “Το Νησί” του MEGA, πως και έγινε η πρόταση?

Τα εξηγώ όλα υπέρ αναλυτικά στο βίντεο όπου έχω ανεβάσει.

-Τι θα ήθελες να σπουδάσεις?

Διατροφολογία ή Βιολογία. Αγαπάω πολύ και τις δύο επιστήμες. Ο χρόνος θα δείξει και τι θα καταφέρω και που θα κατασταλάξω.

-Πως είναι να σε βλέπουν στο δρόμο και να σε αναγνωρίζουν? 

Στην αρχή ένιωθα λίγο περίεργα. Αλλά έπειτα σκέφτηκα ότι εφόσον δημοσιεύω το πρόσωπο μου είναι απολύτως φυσιολογικό ένα άτομο που με έχει δει σε ένα βίντεο να με αναγνωρίσει στο δρόμο. Τις στιγμές αυτές πάντα τις αντιμετωπίζω με αρκετή διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο και ποτέ αμηχανία!

-Ποίο ήταν το περίεργο περιστατικό που σου συνέβη με κάποιο fan σου? 

Να με καλέσουν στο σταθερό μου τηλέφωνο. Το σήκωσε η μητέρα μου και ήταν κάτι κοριτσάκια που ήθελαν να μου μιλήσουν, όλο χαρά που είχαν βρει το τηλέφωνο από τον κατάλογο. Το βρήκα γλυκό, αλλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί.

-Το όνομα στο κανάλι πως προέκυψε (Kallisti Bee)? 

Το όνομα μου (και βαπτιστικό) είναι Καλλίστη, ως έχει. Το επίθετο μου ξεκινάει από τη συλλαβή ‘μπ’ οπότε για αρκετό καιρό στο Instagram είχα ως υsername το 

Kallisti B. Στον προφορικό λόγο, όταν το έλεγα, ακουγόταν “Καλλίστη μπί”, οπότε άρχισαν τα αστειάκια τύπου ‘μπου,μπε,μπι, μέλισσα’ μέχρι που ένας συμμαθητής μου άρχισε να με φωνάζει μέλισσα και αυτό ήταν. Το βρήκα αρκετά ξεχωριστό για ψευδώνυμο, είχε ενδιαφέρον κατ’εμέ οπότε αποφάσισα να το ονομάσω έτσι. Πλέον είναι το χαρακτηριστικό μου.