Share

Η ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 18 !!

 

 

 

Μμμμμμμ……!!! Εδώ είμαστε, τώρα αρχίζουν τα «ωραία». Πάρτε θέση, έτοιμοι, φύγαμε!! Όλοι μας περιμέναμε εκείνη την άγια ημέρα που θα κλείναμε τα 18 και θα γινόμασταν επίσημα ενήλικες, αλλά ας μείνουμε στο επίσημα.. γιατί πιστεύω κανένας 18άρης ή 18άρα δεν θεωρεί τον εαυτό του/της ενήλικα από ένα αριθμό και μόνο. Γιατί στην πραγματικότητα η γλύκα αυτής της ηλικίας δεν έχει να κάνει με κανόνες συμπεριφοράς και ενηλικίωσης, έχει να κάνει με ελευθερία και μία νέα ζωή που σε περιμένει να την βουτήξεις από τα μαλλιά!

Τέλος η σχολική ζωή, που παρόλο μας είχε κάνει την ζωή «ποδήλατο”, είχαμε δημιουργήσει τις πιο ωραίες αναμνήσεις. Τώρα αρχίζει κάτι πρωτόγνωρο για τα δεκαοχτάχρονά μας, η φοιτητική ζωή!

Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε όσο πιο μακριά μπορείτε. Εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, αλλά προσοχή ΠΑΝΤΑ με μέτρο!!

Όσο αφορά τα αγοράκια μας τώρα, που με το κλείσιμο του σχολείου οι πύλες του στρατοπέδου θα είναι ανοιχτές να τους υποδεχτούν, δεν χάθηκε και ο κόσμος, ακόμα μέχρι και σήμερα ακούω τις περιπέτειες του παππού μου και του μπαμπά μου από όταν ήτανε στρατιώτες!! Αυτές οι ιστορίες τους δεν τελειώνουν ποτέ…κάτι που θα κάνετε και εσείς μόλις απολυθείτε. Όλα για το «αμύνεσθαι περί πάτρης», σκουφάκι, στολή, άρβυλα και shooooot για την πατρίδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα fast foodadika της γειτονιάς χρυσώνουν κάθε χρόνο!! Μην το κάνουμε δις μαδιάμ όμως, από εσάς εξαρτάται η σωματική μας ακεραιότητα. Καλή θητεία σας εύχομαι και σύντομα πολίτες!

Εεε πσιιιτ !! Νέοι οδηγοί προσεχτικά στους δρόμους, τώρα που πήραμε άδεια οδήγησης, μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, δεν είμαστε ο Schumacher, νέα παιδιά είμαστε που μόλις μάθαμε σε τί εξυπηρετούν τα τρία πετάλια από κάτω.

Τώρα που είμαστε και officially οδηγοί του δρόμου αλλά και του εαυτού μας πλέον, μπορούμε να ξεκινήσουμε όμορφα και ωραία αυτή την γλυκιά πορεία που λέγεται ζωή. Μην τυχόν και κανείς λοξοδρομήσει, υπάρχουν πινακίδες και χάρτες για όσους χαθούν!!

Λοιπόν, η γλύκα του να είσαι 18, είναι μεγάλη και καλά κάνουμε να την εκμεταλλευτούμε σωστά. Όλα τα όνειρα θα αρχίσουν σιγά σιγά να πραγματοποιούνται. Κυνηγήστε αυτό που πραγματικά ονειρεύεστε και μην αφήνεται καμία γνώμη να σας μπουρδουκλώσει τις σκέψεις σας, ρισκάρετε και παλέψτε με πάθος για αυτό που αγαπάτε, μην ξεχνάτε ότι μία φορά γινόμαστε 18.

Για όσους στεναχωριούνται που τελειώνουν το σχολείο και νομίζουν ότι θα «χάσουν» τους σχολικούς τους φίλους, παιδιά μην ακούω κλάψες, θα με θυμηθείτε, η φοιτητική ζωή θα τα γιατρέψει όλα, προετοιμαστείτε γιατί τα ωραία έρχονται.

Το καλύτερο όμως δεν το αναφέραμε… μειώνεται η γκρίνια της μαμάς, και τέλος στον νυχτόβιο μπαμπά που τρυπώνει συνεχώς στο δωμάτιό μας για να ελέγξει αν κοιμόμαστε. Όσο αφορά την γιαγιά, συγνώμη αλλά αυτή δεν θα σταματήσει ποτέ να σε παίρνει πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ για να σε ρωτήσει αν έφαγες ή όχι, γιατί για αυτή θα είσαι για πάντα το μικρό της εγγόνι, μην της το χαλάσουμε το χατίρι!!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στους δεκαοχτάρηδες που θα σπουδάσουν εξωτερικό!! Αγαπημένα μου παιδάκια, το ιδανικό ξυπνητήρι για εσάς είναι αυτό με το σιδεράκι στην μέση, που όποτε χτυπάει θα ξεσηκώνει την πολυκατοικία όλη?? Ναι, για αυτό ακριβώς μιλάω, προτιμήστε το, σώζει απουσίες!

Για να μην περιαυτολογώ,  η γλύκα του να είσαι 18 δεν γράφεται ούτε περιγράφεται, πρέπει να την ζήσετε για να γευτείτε! Η ζωή είναι ωραία φτάνει να την εκμεταλλευτούμε σωστά!!