Share

Η αρνητικότητα στη ζωή μας

ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
1ο έτος στο τμήμα Δημοσιογραφίας με Δημόσιες σχέσεις

Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να αρρωστήσουν κάποιον άνθρωπο και να τον καταστρέψουν. Μερικές φορές όμως, μια αρνητική σκέψη, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στην δύναμη του καθενός μας χωριστά. Πολλοί από εμάς, κάθε πρωί ξεκινάμε την μέρα μας με αρνητικότητα για το τι πρόκειται να συμβεί, και γενικότερα για το τι πρόκειται να γίνει στο πανεπιστήμιο, στην δουλεία και στην προσωπική μας ζωή. Ο τρόπος που σκεπτόμαστε, επηρεάζει την ενεργεία που έχουμε σαν άνθρωποι. Επομένως, το τι ενεργεία και τι δύναμη δίνουμε στον εαυτό μας, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπική δύναμη την όποια κρύβει μέσα του. Η δύναμη αυτή βγαίνει τη σωστή στιγμή, κάποτε μετά βίας και κάποτε από επιλογή. Έχει μεγάλη σημασία το πώς θα βγει η δύναμη αυτή, καθώς ανάγεται στις πιθανές απώλειες που μπορεί να βιώσει ένα άτομο εάν δεν την αναγνωρίσει μέσα του. Άρα, η δύναμη του καθενός πηγάζει από την ενέργεια που αποβάλλει ο οργανισμός μας από τις καθημερινές μας ασχολίες, όπως επίσης και από τις σκέψεις που κάνουμε αποτελώντας σημαντικό παράγοντα στην αποβολή αρνητικών σκέψεων.
Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση και να σου χαλάσουν όλη την ψυχική σου ηρεμία. Τρόποι να αποφεύγεις τις αρνητικές σκέψεις:
• Την ζωή καθώς και τα προβλήματά της, πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με χαμόγελο και θετική σκέψη. Η θετική σκέψη συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτιστοποίηση της ζωής μας.
• Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τον κόσμο που σε κάνει να σκέφτεσαι αρνητικά και να μην επιτρέπεις σε κανένα να εισβάλει μέσα στην αύρα σου και να καταστρέψει τη μέρα σου.
• Κάθε φορά που σε πληγώνει κάποιος ,σε εκνευρίζει ή σε απογοητεύει να θυμάσαι ότι υπάρχουν τόσοι άλλοι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε στηρίζουν και τότε θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα.
• Κοίταξε την ευτυχία που έχεις γύρω σου και άσε την να σε βοηθήσει να αποβάλεις τις αρνητικές σκέψεις που έχεις. Μαθέ να βλέπεις την θετική πλευρά των πραγμάτων. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ.

Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτόν σας! Όλοι μας είμαστε απασχολημένοι με διάφορα θέματα δικά μας αλλά και άλλων και είναι λογικό να μην αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στον εαυτό μας με αποτέλεσμα να τον παραμελούμε. Διαθέστε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σας, καθιερώστε να κάνετε κάτι που σας αρέσει χωρίς να το διακόπτετε με άλλες σκέψεις.
Μια μέρα αποτελείται από 24 ώρες. Μάθετε να τις διαμοιράζεται σωστά και φτιάξτε το πρόγραμμα σας. Αν δεν μπορείτε να τελειώσετε μια δουλεία σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε θα ήταν καλό να μην υπερφορτώνετε τη μέρα σας. Η αποτυχία στο να μην τελειώσετε την εργασία σας στην ώρα της, θα σας αγχώσει και πολύ πιθανό να επηρεάσει το επίπεδο της αυτοπεποίθησης σας. Ορίστε συγκεκριμένο χρόνο για κάθε εργασία και τηρήστε τον. Αφαιρέστε από τη ζωή σας ότι «τρώει» τον χρόνο σας άσκοπα.
Έχεις μια αποτυχία στην ζωή την οποία θεώρησες σίγουρη επιτυχία, γιατί δεν είχες την αρνητική πλευρά στο μυαλό σου. Βλέπεις τώρα τα όνειρα σου να μην υλοποιούνται και γεμίζεις ενοχές, θυμό, μίσος προς τον εαυτό σου, κάτι το οποίο είναι ό,τι χειρότερο στη προσπάθεια σου να σκέφτεσαι θετικά για τη ζωή και να προχωράς μπροστά.
Στην σύγχρονη κοινωνία της κρίσης γεμίζει ο τόπος με απαισιόδοξους νέους γεμάτους ζωή, χωρίς εφόδια να την αξιοποιήσουν. Οι νέοι σήμερα είναι τόσο μόνοι τους σε ό,τι και να κάνουν. Βρήκαν μια ήδη καταστραμμένη κοινωνία. Αυτό γεμίζει τους νέους με αβεβαιότητα και φόβο για το τι θα τους ξημερώσει αύριο. Αποτελούν και αυτά μια αρνητική ενέργεια που βαραίνει τους νέους μας σήμερα.

Και όπως κάποιος κάποτε είπε «Πείτε στην επιτροπή ‘αρνητικότητα’ που συνεδριάζει μέσα στο κεφάλι σας, να καθίσει ήσυχα και να μην μιλάει.» έτσι κρατάτε την θετική σκέψη. Keep walking and just smile.