Share

Επιχειρηματίας που δώρισε την παρουσία του(Φώτο)

 

Αναστασία Γεώργιου

 

Τα λεφτά δεν είναι και τόσο σημαντικά αν δεν υπαρχή η υγεία και αυτό μας το αποδεικνύει ο Σύριος επιχειρηματίας ο Μάτζι Ντουμάτο.

Η ζωή του  μοιάζει λίγο με παραμύθι. Ήταν ένας επιχειρηματίας που πέρασε όλη του τη ζωή στη χλιδή και στη  καλοπέραση. Όμως ξαφνικά έγινε ένα τροχαίο δυστύχημα.

Το δυστύχημα είχε ως συνέπεια ο  Μάτζι Ντουμάτο να πάει φυλακή. Ο επιχειρηματίας πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή. Όταν αποφυλακίστηκε αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Βραζιλία.  Όπου συνάντησε την γυναίκα της ζωής του. Το όνομα της ήταν Μιλένα.

Η Μιλένα, τον άλλαξε προς το καλύτερο, τον έκανε έναν ανθρώπων που νοιαζόταν και για τους  άλλους.

Τα χρόνια πέρασαν και έγινε  σύζυγος του . Ξαφνικά όμως η Μιλένα ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του μαστού και έπρεπε να κάνει διπλή μαστεκτομή και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών. Ο σύζυγος της έκανε τα πάντα για να γίνει καλά ξόδεψε  700.000 δολάρια για τη θεραπεία της, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η Μιλένα δεν πέθανε και ζουν ευτυχισμένοι. Ο  Μάτζι Ντουμάτο αποφάσισε να δώσει όλη του την περιουσία, ύψους 3 εκ. ευρώ, σε ιατρικούς και φιλανθρωπικούς λογαριασμούς. Χρηματοδότησε, μάλιστα, ένα κέντρο πρόληψης του καρκίνου στη Βραζιλία, ενώ ένα μέρος των χρημάτων πέρασε στις οικογένειες των καρκινοπαθών, με στόχο να διευκολύνει τον αγώνα τους.

Πλέω το ζευγάρι ζει στο βαν του ή στο εστιατόριο που διατηρεί. Είναι με απλά ρούχα και δεν τους νοιάζει για την χλιδή.

Οπός έχει δήλωση ο Ιδαίος  «Βασικά, έδωσα όλα τα χρήματά μου πια. Όταν έφυγα από το Ντουμπάι είχα περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια. Το ένα το χρησιμοποίησα στην ιδιοκτησία και τα άλλα δύο στους λογαριασμούς του νοσοκομείου για τον καρκίνο της συζύγου μου και για όγκο στον εγκέφαλο του αδελφού της που είναι ακόμα στο νοσοκομείο» επίσης συμπλήρωσε ότι «Ο θεράπων ιατρός της Μιλένα είχε στο μυαλό τη δημιουργία ενός κέντρου πρόληψης του καρκίνου και το παρακείμενο ακίνητο ήταν διαθέσιμο. Αγόρασα τη γη και η συμφωνία μου ήταν ότι το 50% των εσόδων του κέντρου πρόληψης του καρκίνου θα πήγαινε για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις θεραπείες. Έχουμε περίπου εννέα ιδιόκτητες μονάδες. Όλα έχουν απίστευτες ιστορίες. Δεν έχουν μετατραπεί όλα σε κέντρα. Το δικό μας κέντρο πρόληψης του καρκίνου θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017. Έχουμε το θεραπευτικό κέντρο που λειτουργεί ήδη. Αγοράσαμε ένα σπίτι δίπλα σε ένα νοσοκομείο λευχαιμίας, όπου η γυναίκα μου υποβλήθηκε σε θεραπεία. Έχουμε τοποθετήσει 32 κρεβάτια και προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο για τα μέλη της οικογένειας των ασθενών του νοσοκομείου» 

Σήμερα  οπός ο ίδιος πρόσθεσε είναι ότι «Πολλοί άνθρωποι έρχονται από το εξωτερικό και δεν έχουν πού να κοιμηθούν. Έχω ένα αγρόκτημα-καφέ στον Παναμά και το υπόλοιπο είναι μίσθωση ακινήτων για τη δημιουργία εισοδήματος για να πηγαίνει στα κέντρα και να πληρώνουν για τους λογαριασμούς του νοσοκομείου για τον αδελφό της, ο οποίος είναι άρρωστος τώρα»

Το σίγουρο όμως είναι ότι το ζευγάρι ζει μια απλή και ήρεμη ζωή.

 

Δείτε που ζει και πως είναι σήμερα ο Μάτζι Ντουμάτο :

11-1490939348.jpg9-1490939348.jpg3-1490939348.jpg 2-1490939348.jpg

Πηγή: anastasiageorgiou.blog