Share

Γιατί πρέπει να με απασχολεί τόσο πολύ το «βάπτισμα» του αεροδρομίου;; (Άποψη)

της Έλενας Ματθαίου.

Μετονομασία του αεροδρομίου Λάρνακας λένε, σε «Γλαύκος Κληρίδης»   με απόφαση του Υπουργικού και βροχή πέφτουν οι  αντιπαραθέσεις κομμάτων γι’ αυτό το θέμα που παρουσιάζεται ως σημαντική είδηση τις τελευταίες ώρες.

Κάθομαι κι εγώ ο απλός άνθρωπος και αναρωτιέμαι…

Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει, εμένα τον πολίτη το τι ονομασία θα δοθεί στο αεροδρόμιο και οι όποιες αντιδράσεις βουλευτών που δεν δέχονται αυτή την απόφαση και ζητούν την ακύρωση της, καθώς αντιμετωπίζω τόσα άλλα προβλήματα καθημερινά;

Ας μετονομαστεί όπως θέλετε! Φτάνει όμως να μας ενημερώστε για  το πού θα καταλήξετε και ποιο θα είναι το κόστος που ενδέχεται να έχει η Κ.Δ από αυτή την διαδικασία μετονομασίας.

Δεν μας ενδιαφέρουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, (όπως αυτό παρουσιάζεται από τα Μ.Μ.Ε) οι θέσεις των κομμάτων για την συγκεκριμένη απόφαση, γιατί απλά οι διαφωνίες αφορούν το όνομα και όχι την ουσία, δηλαδή η «φασαρία» όλη δεν αφορά το τι αυτό συνεπάγεται (όποιου ηγέτη και αν επιλεχθεί να δοθεί το όνομα) θα υπάρξει κάποιο κόστος.)

Δεν μας ενδιαφέρουν οι τοποθετήσεις σας περί αυτού του θέματος κύριοι βουλευτές που «αντιδράτε» και φωνάζετε στα πάνελ και αναλύετε όλες τις ονομασίες (όπως Γρίβα Διγενή, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου) που δόθηκαν στο παρελθόν σε λεωφόρους, δρόμους, ή άλλα κτίρια.

Δεν μας ενδιαφέρει το «πρόσωπο» που προσπαθείτε οι πλείστοι να δείξετε αγαπητοί πολιτικοί μας, ειδικά για θέματα που ΔΕΝ αφορούν, ΔΕΝ επηρεάζουν, ΔΕΝ αλλάζουν την καθημερινότητα του κάθε απλού πολίτη.

Μας ενδιαφέρει να συζητιούνται θέματα όχι για κτίρια, αλλά για ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν για να ζήσουν τα παιδιά και την οικογένεια τους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Μας ενδιαφέρει να αξιολογηθούν ζητήματα και να επιταχυνθεί η διαδικασία της έγκρισης τους, τα οποία ζητήματα ΑΦΟΡΟΥΝ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ, ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ , ΒΟΗΘΟΥΝ, την καθημερινότητα μας!

Μας ενδιαφέρουν τα τόσα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι εκποιήσεις κατοικιών, η ληστεία των καταθέσεων μας, το δικαίωμα στην εργασία που ΔΕΝ έχουμε, (αλλά η υποχρέωση μας να  αποκαταστήσουμε την ζημιά των τραπεζών.)  Ποιοί; Εμείς οι απλοί πολίτες – θύματα.

Μας ενδιαφέρει ότι ως νέους μας έχετε υποθηκεύσει το μέλλον μας. Μας ενδιαφέρει το αύριο και ότι με την πάροδο των χρόνων θα λιγοστεύουν τα κοινωνικά μας δικαιώματα.

Μας ενδιαφέρει να δούμε την πραγματική ανάπτυξη στην πράξη και όχι στα λόγια.

Μας ενδιαφέρει η αξιολόγηση θεμάτων που ενδέχεται να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι «έχουν παγώσει» και δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, ή τελοσπάντων δεν τους δίνεται η δέουσα σημασία όπως δίνεται  λ.χ για τη μετονομασία του αεροδρομίου μας.

Μας ενδιαφέρουν θέματα τα οποία αφορούν και επηρεάζουν  σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας και εντούτοις, δεν προβάλλονται σε τέτοιο βαθμό παρά μόνο βλέπουμε να δίνονται ευκαιρίες σε πολιτικούς να εκφράσουν απόψεις τους για τα πιο ασήμαντα θέματα.

Δεν μας ενδιαφέρει η μετονομασία του αεροδρόμιου σε «Γλαύκος Κληρίδης» γιατί εμείς οι πολίτες, εκλέγουμε αυτούς που θεωρούμε ότι είναι άξιοι να βρίσκονται σε εκείνη την θέση και αναμένουμε (απαιτούμε..;;) από αυτούς να επενδύουν σε ουσιαστικά θέματα, να αντιπροσωπεύουν τον λαό και τις ανάγκες που αυτός έχει. όχι το πώς θα λένε τα λιμάνια, αεροδρόμια ή ξέρω εγώ τι άλλο.

Γιατί το  τελευταίο πράγμα που απασχολεί την Κυπριακή κοινωνία είναι το πώς θα βαφτιστεί ένα κτίριο, ένας δρόμος, ένα αεροδρόμιο…

Δεν θα καταφέρετε να αποπροσανατολίσετε τις σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς μας που ουδεμία σχέση έχουν με την μετονομασία του αεροδρομίου.  Στην τελική, άμα τάχα δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας για ένα «βάπτισμα» αεροδρομίου, δεν θα είμαστε γελοίοι εμείς, αν αναμένουμε  και πιστεύουμε σε εσάς, να τα… «βρείτε» και σε άλλα, πολύ πιο σημαντικότερα ζητήματα;