Share

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι έλεγε η Χαριτίνη Ηλιάδου λιγες ώρες πρίν την ανακοίνωση του κοψίματος της εκπομπής της!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε πριν από μερικές ώρες, η ανακοίνωση του OMEGA, που ενημέρωνε την διακοπή της συνεργασίας του με την εκπομπή «Παρέα mou» που παρουσίαζε η Χαριτίνη Ηλιάδου. Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Η Διεύθυνση του OMEGA, ανακοινώνει τον τερματισμό της εκπομπής «Παρέα mou». H εκπομπή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του καναλιού. Το OMEGA ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για τη συνεργασία. Σχετικά με τη διαμόρφωση του προγράμματος, θα ενημερωθείτε σύντομα». Τόσο η Χαριτίνη όσο και οι συνεργάτες της, ενημερώθηκαν για την απόφαση του καναλιού αμέσως μετά το κλείσιμο της σημερινής της εκπομπής.
Μάλιστα, η Χαριτίνη, την Τετάρτη που μας πέρασε βρέθηκε καλεσμένη στο ΚES COLLEGE όπου και πραγματοποίησε διάλεξη σε φοιτητές της Δημοσιογραφίας του κλάδου. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που τις υπόβαλαν οι φοιτητές της δημοσιογραφίας του KES COLLEGE, ήταν και για τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει η εκπομπή της με την νεαρή παρουσιάστρια να απαντά τα εξής:

«Οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι σήμερα τα νούμερα τηλεθέασης δεν με έχουν αγχώσει. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα δώ και αυτό διότι, θέλω να είμαι ευχαριστημένη με την εκπομπή που κάνουμε. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει καθημερινώς και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό», είπε μεταξύ άλλων και αυτά, λίγα μόλις 24ώρα πριν το κανάλι της ανακοινώσει την απόφαση του.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε στους φοιτητές:

Πως προέκυψε η πρόταση από το OMEGA, να είστε η κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής «Παρέα μου;
H αλήθεια είναι, ότι είχα αρκετές τηλεοπτικές προτάσεις την χρονιά που μας πέρασε, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν στο αντικείμενο μου. Συν αυτού, υπήρχε και ο φόβος, της απειρίας, ως επίσης και το γεγονός ότι δεν είμαι δημοσιογράφος και αυτή την δουλειά θα μπορούσε να την κάνει άνετα κάποιος που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο. Μέσα σε όλες τις προτάσεις, ήρθε και αυτή από το Omega. Έπειτα από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να το δοκιμάσω για να δω πως θα είναι. Και κάπως έτσι βρέθηκα σε αυτή τη θέση.
Τι ήταν αυτό που σας άγχωσε περισσότερο, όταν απαντήσατε θετικά στην πρόταση του καναλιού;
Η αλήθεια είναι πως την πρώτη μέρα που βγήκαμε αέρα, είχα πάρα πολύ άγχος. Γνωρίζω πως η τηλεόραση είναι ένα ισχυρό μέσο που επηρεάζει τον κόσμο, ο οποίος περιμένει τι θα του πεις. Οπόταν αντιλαμβάνεστε, πως το να βρίσκομαι για πρώτη φορά σε μια ζωντανή εκπομπή διάρκειας δυόμιση ώρες, πόσο άγχος είχα. Στην πρώτη εκπομπή, ειλικρινά, δεν ήξερα τίποτα, ούτε τι πρέπει να κάνω, ούτε το πώς πρέπει να φέρομαι, έτσι αποφάσισα πως θα είμαι ο εαυτός μου, να βγάζω την καλύτερη μου πλευρά προς τα έξω και ότι γίνει!
Το γεγονός ότι επιλεγήκατε να παρουσίαζεται μια εκπομπή σε ένα κανάλι που έγραψε ιστορία στην απογευματινή ζώνη στην Κύπρο, σας προβλημάτισε;
Καθόλου! Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν σκέφτηκα καν.
Στα 25 σας χρόνια πως αισθάνεστε που είστε κεντρική παρουσιάστρια της απογευματινής ζώνης του καναλιού;
Δεν ξέρω, γενικά στην ζωή μου είχα άλλους στόχους να κάνω άλλα πράγματα. Ήθελα να κάνω παιδιά, να γυρίσω τον κόσμο αλλά θα τα κάνω είμαι σίγουρη κάποια στιγμή στην ζωή μου. Το κομμάτι της τηλεόρασης που και εσείς το αγαπάτε και το θέλετε θα πρέπει οτιδήποτε και αν κάνετε πρώτα να το έχετε απομυθοποιήσει, για να ξέρετε τι είναι αυτό και μπορώ να το κάνω καλά και μετά να μπείτε μέσα να είσαστε ο εαυτός σας και να προσφέρεται κάτι ουσιαστικό στον κόσμο.
Μέχρι σήμερα είστε ευχαριστημένη με τα νούμερα τηλεθέασης που καταγράφει η εκπομπή σας;
Είμαστε όλοι νέοι σε αυτή την εκπομπή, οπότε τα νούμερα μπλέκονται. Οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι σήμερα τα νούμερα τηλεθέασης δεν με έχουν αγχώσει. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα δώ και αυτό διότι, θέλω να είμαι ευχαριστημένη με την εκπομπή που κάνουμε. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει καθημερινώς και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό. Βέβαια, αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό διότι και η δυσφήμηση είναι καλή κάποιες φορές (γέλια).
Αλήθεια, ποιος ήταν ο πιο δύσκολος καλεσμένος που είχατε να αντιμετωπίσετε μέχρι σήμερα;
Δεν είχα κάποιο δύσκολο καλεσμένο αλλά αν δεν ξέρεις τον άλλο π.χ. αν δεν τον πήρα εγώ τηλέφωνο, που είναι πολύ σωστό να τον παίρνεις τηλέφωνο να του μιλήσεις να του λες τα πάντα εσύ, είναι λίγο περίεργα τα πρώτα 3-4 λεπτά μέχρι να σπάσει ο πάγος οπότε μετά είναι πολύ εύκολο.
Ποια είναι η σχέση σας με τα παιδιά στο πάνελ και την ομάδα σας; Γνωρίζατε κάποιον από αυτούς πριν;
Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Όσο για το αν γνωριζόμουν με κάποιον, με την Μικαέλα ήμασταν μαζί συμφοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,. Με την Έλενα την είχα γνωρίσει στο παρελθόν, ενώ τον Αλέξανδρο και την Μαρία τους συνάντησα για πρώτη φορά στα κάστινγκ που κάναμε.
Αλήθεια, πώς είναι να βρίσκεσαι με την Ρούλα Γεωργιάδου στην αρχισυνταξία της εκπομπής;
Είναι μια καθημερινή περιπέτεια (γέλια). Η αλήθεια είναι, πως η ίδια είναι ένας πολυδιάστατος άνθρωπος, με πολλές προσωπικότητες και που μας κάνει να γελάμε συνεχώς.
Θα λέγατε πως είναι αυστηρή στη δουλειά της;
Όχι ιδιαίτερα. Είναι απλώς μια σωστή επαγγελματίας.


Οι καλεσμένοι στην εκπομπή σας είναι δική σας επιλογή;
Αν είχα την επιλογή να αποφασίζω μόνη μου, ποιους καλεσμένους θα είχαμε στην εκπομπή, αυτοί θα ήταν τελείως διαφορετικοί, από αυτούς που έχουμε. H Ρούλα και εγώ μαζί συζητάμε και βρίσκουμε, ποιους θα φέρουμε στην εκπομπή.
Μιλήστε μας λίγο για το πως συντονίζεστε με τους συνεργάτες σας;
Είμαστε όλοι στον σταθμό, από τις 09:00. Παρακολουθούμε την επικαιρότητα, συζητάμε τα θέματα μας και αποφασίζουμε τι θα προβληθεί και τι όχι. Μια καθημερινή εκπομπή, θέλει πολύ οργάνωση, απλά επειδή η επικαιρότητα τρέχει, στην εκπομπή, υπάρχει ένας αρμόδιος που παρακολουθεί εκπομπές, ιστοσελίδες και αποφασίζει με την δική του κρίση τι έχει ενδιαφέρον και τι όχι. Έπειτα συσκεπτόμαστε μαζί με την αρχισυντάκτρια και αποφασίζουμε τι θα προβάλουμε. Από εκεί και πέρα τις σταθερές ενότητες μας τις έχουμε έτοιμες από μια εβδομάδα προηγουμένως, ενώ τα θέματα που προκύπτουν μέσα στην μέρα τα μοντάρουμε απευθείας. Λίγο πριν βγούμε αέρα, κάνουμε μια μικρή σύσκεψη και μετά στον αέρα υπάρχει και ο αυτοσχεδιασμός.
Βρίσκεστε σε μια ζώνη, όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Θα λέγατε πως βλέπετε τις άλλες εκπομπές σαν αντιπάλους;
Όχι βέβαια καμία σχέση. Εννοείται πως απέναντι μου έχω δυο εκπομπές που τις σέβομαι απόλυτα καθώς και οι δύο παρουσιάστριες, έχουν αρκετά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της τηλεόρασης και θα ήμουν πολύ ανόητη αν τους έβλεπα ως αντιπάλους. Ίσα – ίσα που έχουμε και πολύ καλές σχέσεις.
Πέραν της δικιάς σας εκπομπή, σαν τηλεθεατής ποια είναι σειρά ή εκπομπή που παρακολουθείτε;
Από σειρές, αγαπώ τις παλιές που τις έχουμε αγαπήσει όλοι. Πέραν τούτου, μου αρέσει να βλέπω ενημερωτικές εκπομπές και κάποια παιχνίδια τύπου Ρουκζουκ.
Τηλεπαιχνίδι η live show θα κάνατε;
Δεν ξέρω!
Τι γνώμη έχετε για τα ριάλιτι μόδας;
Τα ριάλιτι μόδας, θεωρώ πως χρησιμοποιούν τον ανθρώπους ως αντικείμενο για να κάνουν τηλεθέαση όσο άσχημο κι αν ακούγεται.
Ποιούς παρουσιαστές από Κύπρο και Ελλάδα θαυμάζετε και γιατί;
Σέβομαι πολύ την πορεία της Ελένης Μενεγάκη, η οποία βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο και έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό της. Είναι πολύ σκληρή στην δουλειά της και επειδή την ξέρω και προσωπικά μπορώ να σας πω, πως αυτό που βλέπετε είναι πολύ αυθεντικό. Θεωρώ πως έτσι πρέπει να είναι οι περισσότεροι. Επίσης, μου αρέσει πολύ και η επιρροή της Μαίρης Συνατσάκη προς τους νέους.
Κυρία Ηλιάδου, τα τελευταία χρόνια, επικρατεί η άποψη ότι άνθρωποι που δεν προέρχονται από τον Δημοσιογραφικό χώρο παίρνουν θέσεις «κλειδιά» στην Τηλεόραση και στο Ραδιόφωνο. Βλέπουμε κάποιους να γίνονται παρουσιαστές ή ραδιοφωνικοί παραγωγοί χωρίς να έχουν τελειώσει κάποια σχολή δημοσιογραφίας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκετε και εσείς πως τοποθετήστε σε αυτήν την θεωρία;
O κολλητός μου και ένας πάρα πολύ καλός μου φίλος είναι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και είναι στην κατάσταση ότι δεν βρίσκουν δουλειά η βρίσκουν με 100 ή 200 ευρώ όχι κάτι ιδιαίτερο. Στις αρχές που μου έκανα τις προτάσεις, είπα δεν είμαι δημοσιογράφος δεν μπορώ να το κάνω και ήμουνα κάθετη πως αν θα το κάνω θα σπουδάσω πρώτα δημοσιογραφία και μετά. Βέβαια, επειδή ήθελα να το κάνω, έβαλα τον εαυτό μου στην διαδικασία να το προσπαθήσω, με πολύ διάβασμα και πολύ προσπάθεια. Και έτσι, πιστεύω πως μπορείς να αποκτήσεις μια εμπειρία. Γι’ αυτό όπως σας είπα και πριν δεν είμαι δημοσιογράφος έχω πολλά να μάθω ακόμα. Θεωρώ πως για να είσαι δημοσιογράφος υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που σε κάνουν να είσαι. Δημοσιογράφος δεν είμαι ακόμα, σίγουρα με την εμπειρία θα γίνω.
Θα θέλατε να εργαστείτε στον τομέα της Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα ή προτιμάτε Κύπρο;
Προτιμώ στην Κύπρο ίσως γιατί είναι ποιο μικρός ο κόσμος ποιο μικρή κοινωνία και θεωρώ πως στην Ελλάδα κάπου το έχουν χάσει πλέον με όλα αυτά τα παιχνίδια και ριάλιτι σόου.

Εκτός όμως από τηλεόραση, κάνετε και ραδιόφωνο. Αν σας ζητούσα να επιλέξατε ένα από τα δύο μέσα ποιο θα μου λέγατε;
Τόσο η τηλεόραση όσο και το ραδιόφωνο, είναι δύο εντελώς διαφορετικά μέσα. Στο ραδιόφωνο, προσπαθείς να κατακτήσεις το κοινό με την φωνή σου και με αυτά που έχεις να πεις. Εκεί, πρέπει να έχεις μια συνοχή, να έχεις αρχή και τέλος γιατί εκεί κρύβεται όλο το ενδιαφέρον. Οπόταν, θεωρώ είναι πιο δύσκολο το ραδιόφωνο σε σχέση με την τηλεόραση, που ναι μεν είναι πολύ απαιτητική και δύσκολή ειδικά για εκπομπή αλλά εκεί έχεις και άλλους μαζί σου.
Βρίσκεστε στο ραδιόφωνο εδώ και 3 χρόνια. Τελικά ισχύει αυτό που λέμε, ότι το ραδιόφωνο είναι έρωτας;
Είναι απίστευτη η αμεσότητα που έχεις με τον κόσμο στο ραδιόφωνο. Στην τηλεόραση είναι διαφορετικό, απευθύνεσαι σε πολύ κόσμο και δεν μπορεί να σου μιλήσει και να του απαντήσεις ενώ στο ραδιώφονο είναι διαφορετική η σχέση. Και εδώ στην Κύπρο το έχω λατρέψει!
Αλήθεια, πόσο καιρό είστε στην Κύπρο;
Σχεδόν 8 χρόνια.
Ποια η διαφορά της Κύπρου, με την Θεσσαλονίκη όπου ζούσατε;
Γεννικότερα στην Ελλάδα οι γονείς επηρεάζουν διαφορετικά τα παιδιά τους από ότι εδώ. Όταν ήρθα στην Κύπρο, σοκαρίστηκα όταν είδα νέους στα 18 να μην ξέρουν τίποτα, χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να τους μειώσω. Είχα πάθει σοκ, γιατί δεν μπορούσα να ταιριάξω με τους ανθρώπους, γιατί η νοοτροπία σας είναι διαφορετική. Τώρα έχω την καλύτερη παρέα του κόσμου πανέξυπνοι όλοι μου οι φίλοι, Κύπριοι εννοείται, άλλοι ηθοποιοί, άλλοι δημοσιογράφοι και άλλοι μηχανικοί!
Αν δεν κάνω λάθος στην αρχή σπουδάζατε στα Ιωάννινα έτσι δεν είναι; Τι ακριβώς;
Ναί είχα περάσει βυζαντινή μουσική αλλά διαπίστωσα πως δεν μου κάνει αυτό το επάγγελμα και δεν μπορώ να διευρύνω όλους τους ορίζοντες μου με βάση τα μαθήματα. Ήθελα να πάω Αγγλιά να σπουδάσω αλλά ήρθα Κύπρο.
Εντούτοις όμως εξ όσων γνωρίζω, θέλατε να γίνεται ψυχολόγος και τελικά καταλήξατε νηπιαγωγός…
Ψυχολόγος ήθελα πάρα πολύ να γίνω αλλά προέκυψε να γίνω νηπιαγωγός γιατί πέρασα στην συγκεκριμένη σχολή. Έτσι, είπα θα διαβάζω ψυχολογία πλέον αφού δεν έγινα και επειδή δεν μπορώ να σπουδάσω τώρα άλλα 5 χρόνια!
Στα σχέδια σας είναι να μείνετε για πάντα στην Κύπρο;
Όχι, αλλά ούτε και να φύγω από την Κύπρο. Δεν έχω σχέδια όπως προκύψει.
Εν κατακλείδι, ποιά είναι τα σημεία αναφοράς σας όσο αφορά το επάγγελμα σας σήμερα;
Σαν πρότυπο έχω πολλούς ανθρώπους που μου έχουν επηρεάσει την ζωή μου ή που μου αρέσουν οι ζωές τους. Όπως είναι ο Καζαντζάκης και ο Νέλσον Μαντέλα.

 

 

Συνέντευξη:

Στέλιος Περικλέους

Κατερίνα Γεωργίου

Νικόλας Μουσικού

Μιχαέλλα Πιτσιλίδου

Στάυρος Γιάγκου

Άντρια Κωνσταντίνου

Κωνσταντίνος Νεοφύτου

Αναστασία Γεωργίου