Share

8998: Τι αλλάζει από σήμερα στις κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις

01/02/2021

Στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας COVID19 μπαίνει από σήμερα Δευτέρα η χώρα μας, μετά από το lockdown τριών εβδομάδων που επιβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής και σχολές οδηγού, ενώ αυξάνεται το ποσοστό των εργαζομένων από 25% σε 50%, με ελάχιστο αριθμό 5 εργαζόμενους, εάν το επιθυμεί ο εργοδότης, και χωρίς περιορισμό του μέγιστου αριθμού εργαζομένων, με την επιστροφή των εργαζομένων, να γίνεται αφού πρώτα έχουν υποβληθεί υποχρεωτικά σε rapid τεστ. 

Επίσης, οι συναθροίσεις σε οικίες απαγορεύονται, με εξαίρεση την επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων.

Η απαγόρευση μετακινήσεων εξακολουθεί να ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, ενώ δύο ανά ημέρα παραμένουν τα μηνύματα για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Όσον αφορά τα μηνύματα στο 8998, από  σήμερα προστίθεται και 9η κατηγορία για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με αποστολή SMS. Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Επιπλέον, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία μέχρι δύο (2) ατόμων.

Παράλληλα, στην Κατηγορία 6, αφαιρείται η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.